Започнува првата фаза на реконструкција на објектот на основното училиште “Васил Главинов“

252

Градоначалникот на Општина Чаир, г-дин Висар Ганиу заедно со Министерот за Образование и Наука, г-дин Арбер Адеми и директорот на основното училиште “Васил Главинов“, г-дин Ќамуран Кучи денес извршија непосреден надзор над изведените работи од првата фаза на реконструкција на објектот на основното училиште “Васил Главинов“, која е започната на 24 декември 2018 година.

Создавањето на подобри просторни услови како основен предуслов за квалитетно образование е нашиот заеднички приоритет со Министерство за Образование и Наука и раководството на училиштето.

Износот на првата фаза изнесува околу 15 милиони денари и исклучиво во текот на оваa фаза ќе се реконструира поголемиот дел од училишниот објект, ќе се санираат подовите и плафоните, како и ќе се уредуваат и санитарните јазли.

Му се заблагодаруваме на министерот Арбер Адеми за неговата заложба и придонес и веруваме дека во иднина нашата соработка со Министерството за Образование и Наука ќе резултира со подобрување на условите и во сите други училишта во нашата општина.

Остануваме посветени нашите деца да следат воспитно образовна настава во средини коишто стимулираат успех.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе