ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА НА ОПШТИНА ЧАИР (УЧЕНИЦИТЕ ОД ШЕСТО ДО ДЕВЕТО ОДДЕЛЕНИЕ)

266

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА НА ОПШТИНА ЧАИР (УЧЕНИЦИТЕ ОД ШЕСТО ДО ДЕВЕТО ОДДЕЛЕНИЕ)
Друштвото “Пријателите на Америка“ и Општина Чаир организираат литературен конкурс со есеј на англиски јазик за учениците од нејзините основни училишта (од шесто до девето одделение) на тема: “USA – our friend and allies”. Ги повикуваме сите ученици без разлика на нивната етничка припадност да учествуваат на конкурсот.

Предвидените награди:
Прво место – 250 евра
Второ место – 150 евра
Трето место – 100 евра

Најдобрите 10 (десет) есеи ќе добијат и благодарница за учеството на конкурсот.

Критериумите:
– Есејот треба да биде запишан само на англиски јазик
– Текстот не треба да биде повеќе од една страна А4 формат – WORD
– Фонт на буквите TIMES NEW ROMAN, големина 12
– Есејот треба да содржи: e-mail адреса, еден број за контакт и наместо име и презиме да се запише КОД (шифра) – на пример: (датум на раѓање) од самиот автор на есејот.
– Есеите треба да се испратат на е-mailot: mambclinton@yahoo.com
– Последниот рок за доставување на есеите е: 27.05.2018 година
– Изборот и прогласувањето на победниците ќе се изврши најкасно до 15.06.2018 година.
– Доделувањето на наградите ќе се изврши во салата на Општина Чаир.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе