Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби

185

Вратите на Општина Чаир биле и ќе бидат секогаш отворени во поддршка на организациите кои се борат за заштита на правата и едуцирањето на лицата со попреченост. Посветено работиме заедно со Министерството за Труд и Социјална Политика и цивилниот сектор за да обезбедиме поголем просторен и професионален капацитет кои ќе бидат од голема корист за лицата со попреченост.

3 декември – Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби, НВО “Имаго Плус” го одбележа со активност за подигнување на општествената свест во правец на заштита на правата на лицата со посебни потреби.

Остануваме обединети за една цел: да придонесеме за среќата и заштитата на правата на сите луѓе.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе