Ноќно бележење на хоризонтална сигнализација на улиците и булеварите во Чаир

152

Јавното Претпријатије ” Улици и патишта – Скопје” во координација со Град Скопје и Општина Чаир вчера спроведоа акција за ноќно бележење на хоризонталната сигнализација на повеќе градски улици и булевари во Чаир.

Во вчерашната акција се работеше на булеварите „Цветан Димов“ и „Христијан Тодоровски Карпош“ и улицата „Втора македонска бригада“, каде што рачно и машински со бела боја беа бележени сообраќајните ленти, пешачките премини и велосипедските патеки на коловозите.

Покрај бележењето на хоризонталната сигнализација, продолжија и активностите за поставување гумени столпчиња на велосипедската патека на коловозот на улицата „Втора македонска бригада“.

 

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе