Општина Чаир и Град Скопје со заедничка акција за чистење

287

Општина Чаир ја зајакнува меѓуинституционалната соработка со Град Скопје, јавното претпријатие “Паркови и зеленило“ и јавното претпријатие “Комунална Хигиена“, со организирање на заеднички акции за чистење со цел поефикасно одржување на јавната чистота. Со вакви иницијативи ќе се продолжи и во иднина за подобрување на актуелната ситуација, но пред се за да се допре до свеста на граѓаните, чиј што придонес е неопходен за Чаир да биде чист секој ден. Ако ја сакате природата, ако ја сакате чистата околина, помогнете да чистиме заедно. Да ја сакаш природата само со зборови и протести не е доволно. Тој што ја сака, ја сака со работа! 2018 година треба да биде година на почист Чаир!

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе