Сите деца без разлика на нивната етничка припадност имаат право на ист начин да им се радуваат на добрата кои ги носи образовниот процес

130

Сите деца без разлика на нивната етничка припадност имаат право на ист начин да им се радуваат на добрата кои ги носи образовниот процес. За да се влијае во подобрувањето на ситуацијата околу социјалниот третман на децата од ромската етничка припадност, Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу склучи договор за соработка со Министерството за труд и социјална работа и Детската градинка “Снежана” за реализација на проектот “Инклузија на децата роми во јавните установи – детските градинки”.
Целите на спроведувањето на овој договор во пракса се: зголемување на актуелниот број на децата роми во детските градинки и искоренувањето на постоечките предрасуди.

#equity

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе