Тркалезна маса на тема „Предизвици и дилеми во системот на финансирање на надлежностите на општините“

108

Општина Чаир застапена од Блерим Сулејмани – Советник во Секторот за финансии на Општина Чаир, денес учествуваше на Тркалезната маса организирана од страна на Министерството за локална самоуправа, како координатор на Меѓуресорската група, на тема:

„Предизвици и дилеми во системот на финансирање на надлежностите на општините“ – Редефинирање на начинот и утврдување на критериумите за наменски и блок дотации за општините.

Цел на оваа Тркалезна маса е реализација на начинот и критериумите за распределба на наменските и блок дотациите врз основа на претходна детална анализа на состојбите со распределбата на дотациите, како и во согласност со проекциите произлезени од утврдениот најсоодветен нов модел за финансирање на пренесените надлежности на општините во Република Македонија.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе