ЈУОДГ “Фидани” доби донација во вредност од 99.605,00 американски долари

295

Европската команда на армијата на САД претставувана од одделението за воена соработка при Амбасадата на САД во Скопје, директорката на ЈУОДГ “Фидани” г-ѓа Рабије Локу и претставникот на Општина Чаир г-ѓа Нарел Салих Буќи денеска потпишаа договор за донација во вредност од 99.605,00 американски долари наменети за кровна реконструкција на објектот “Цвет”, отстранување на салонитен кров и олуци, проширување на балконските тераси, фасада, реконструкција на влезот во градинката, одобрување на квалитетот на осветлување и замена на оштетените прозорци, со цел да се обезбедат подобри просторни услови за одвивање на наставната дејност во детската градинка “Фидани“.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе