12-то издание на Меѓународниот Фолклорен Фестивал “Скупи“

61

Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу помеѓу истакнати личности на уметностa на орото, го прогласи за отворено 12-тото издание на Меѓународниот Фолклорен Фестивал “Скупи“ организиран од страна на Ансамблот на Песните и Орото “Каршиака“.

Најдобрите амбасадори на културата на еден народ од различни држави на светот како: Мексико, Аргентина, Турција, Бугарија, Северен Кипар, Украина, Косово и Албанија од денес и во текот на следните денови ќе го оживеат Скопје.

Во неговиот говор Градоначалникот Ганиу меѓу другото истакна: “Преку универзалниот јазик на орото Меѓународниот Фестивал “Скупи“ рефлектира повеќе од било што друго мир помеѓу народите, ги искоренува баналните предрасуди и прави да сфатиме дека убавото ги крши границите на монотонијата. Посакувам фестивалот да биде вечен за да одржи запален пламенот на пријателството!”

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе