Општина Чаир додели благодарница за ветерани наставници

81

Чест и задоволство е да се одбележи 131-годишнината од основањето на првото албанско училиште во Корча во присуство на повеќе ветерани и    образовните дејци  од Општина Чаир. Одлучивме да ги собереме на едно место образовните дејци за да ја почитуваме нивната работа  во пресрет на нивниот празник и да дадеме една јасна порака како требаа да се третираат образовните дејци.

 

Во оваа годишнина не ги заборавивме ниту трите најголеми албанологи  кои што  дадоа придонес а тие се: проф. Хамза Река, проф. Џеват Гега и проф. Ремзи Несими доделувајќи им по едно пост-мортум благодарница за нивниот голем придонес во образованието. Тие веќе не се меѓу нас, но нивните дела воздигнување на народното образование живее и ќе живее. Исто така, им беа доделено 13 благодарници за најдобрите 13 наставници во основните училишта и градинките на Општина Чаир.

 

Ваквите манифестации ја освежуваат меморијата и не потсетуваат за индивидуалната одговорност и придонес за понатамошно воздигнување на нашиот јазик и култура.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе