Се реновира Дневниот Центар за деца со аутизам на Организацијата “Имаго Плус” во населба Топанско Поле

515

Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу заедно со Министерот за Труд и Социјална Политика Мила Царовска, претставници од граѓанскиот сектор, приватните компании и други државни институции се погрижија за реновирање на Дневниот Центар за деца со аутизам на Организацијата “Имаго Плус” во населба Топанско Поле предводена од г-ѓа Земријете Бела. Во овој центар квалитетни индивидуализирани услуги од едукатори, логопеди и социјални работници ќе добијат 90 деца.

Сите заедно може да направиме многу повеќе за правилниот социјален третман на децата со посебни потреби.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе