“СКУПИ КАМЕФЕСТ”

23

Старата Скопска Чаршија како наш мултиетнички културен монумент секогаш не обединува околу убавината која несомнено влијае врз уметноста, овозможувајќи да ги оставиме на страна сите секојдневни тегови.

Токму за враќање на потребениот душевен мир, доволни се само неколку моменти меѓу мелодиите и звуците создадени од нашите стручни уметници. Тие звуци секогаш тука биле ехо и благодарејќи на фестивалот СКУПИ КАМЕФЕСТ и сите вакви организациони иницијативи ќе продолжат да не задоволат и во иднина, олеснувајќи ги сите наши животни предизвици.

Како општина изразуваме голема благодарност кон уметниците, Пиер-Лаурен, Боушарлат/Пиано (Франција), Сихана Бадивуку Виолина (Косово) и Блерим Груби/ Виолина (Македонија) кои со нивната посветеност никогаш не дозволуваат да се изгасне вредноста и традицијата, изведувајќи ги ремек делата на француската класична музика.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе