Претставници на училишта од Франција, Турција и Бугарија на посета во Општина Чаир

20
Денеска ни беа на посета претставници на училишта од Франција, Турција и Бугарија кои заедно со Општинското училиште во Чаир „Јашар беј Шкупи“ го спроведуваат проектот: „Родова еднаквост, жени во напредок“ како дел од Програмата на ЕУ, Еразмус +.
Гостите ги пречека заменик-градоначалничката на општина Чаир, Сермине Пурини, која истовремено ја истакна важноста од унапредувањето на жената и нејзиното учество во суштинските процеси во нашето општество, а воедно ја истакна поддршката што градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу континуирано ја дава во оваа насока.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе