Колонија на сликари по трет пат во општина Чаир

9
Над 40 сликари од Северна Македонија, Албанија, Косово и Прешево се собраа во срцето на Чаир, односно во Стара Чаршија, го донесоа Скопје на платно.
Колонија на сликари, која веќе три дена е пречекана од градоначалникот на Општина Чаир, Висар Ганиу, а исто времено, претставува еден важен придонес во евидентирање на природните, уметничките, архитектонските вредности, како и културното наследство на Скопје, а особено на нашата убава Чаршија и нејзиниот прекрасен одраз. Оваа придонесува кон промовирање на туризмот и зајакнување на соработката помеѓу домашните уметници со регионалните уметници.
Ганиу им посака долговечност на Колонијата „Скопје на платно“ која ја организираме по трети пат во соработка со Институтот за книга и промоција предводена од г-дин. Фатмир Точи, и е надежен дека бројот на сликарите ќе се зголеми од година во година.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе