Општина Чаир воспостави соработка со Општина Сенглеа во Малта

71
Сè повеќе ги прошируваме хоризонтите на соработка. Градоначалникот на Ли-Исла, Сенглеа од Малта, Кливе Пулис, денеска заедно со неговиот тим ја посети општина Чаир. “Збратимувањето на нашите две институции беше во фокусот на разговорот, а со тоа и отворањето на патот за соработка, која ќе влијае на благосостојбата на нашите сограѓани.
На г.Пулис, му ги презентирав нашите идеи и многуте напори што ние како општина Чаир ги покажуваме и преземаме во вмрежувањето на соработката со други сестрински институции од различни земји во светот. Во оваа прилика реков дека колку повеќе соработуваме, толку повеќе општествениот напредок ќе биде уште поуспешен”, изјави по

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе