Shfleto

Gallery

Kurshumli Hani

Kurshumli Hani – I ndërtuar në shekullin 15 me funksion të karvan sarajit për tregtarët dhe furnizuesit të cilët kanë ardhur në çarshi për ofrim dhe blerje të mallrave tregtarë. Në vitin 1878 është ridedikuar në burg. Sot, ky han turk është…

Kisha “Shën Spas”

Kisha “Shën Spas“ – E ndërtuar në shekullin 17, deri në mes e groposur në tokë, mbi themelet e një kishe edhe më të vjetër krishtere. Nga jashtë me pamje modeste, ajo rrezaton me brendësinë e saj dhe me ikonat e saj prej druri. Në oborrin e…

Kapan Hani

Kapan Hani – I ndërtuar nga udhëheqësi i famshëm luftarak Isa Beu në mes të shekullit 15, me funksion të karvan – sarajit klasik dhe depot të madhe të mallrave, me dy hyrje të vendosura në jug dhe veri të hanit, dhe ndodhet në një nga…

Kalaja

Kalaja – E ngritur në pozitë dominante mbi qytetin, Kalaja e Shkupit dëshmon për lashtësinë, për historinë nëpër të cilën ka jetuar dhe është ngritur kryeqyteti. Kur vini në Shkupin e vjetër, nga pjesa e re nuk mund të mos e vëreni këtë…

Hamami i Daut Pashës

Hamami i Daut Pashës – Tërësi profane arkitektonike islame e ndërtuar nga Veziri i madh Daut Pasha në shekullin 15. Në fillim e shfrytëzuar si harem i pashait më vonë e ndërron dedikimin dhe bëhet banjo publike. Sot, ky hamam turk është…

Çifte Hamami

Çifte Hamami – I ndërtuar në mes të shekullit 15 nga Isa Beu, ka poseduar banjë të dyfishtë (çift – çift) për banjë të ndarë për meshkuj dhe femra. Këtë funksion ai e ka mbajtur më së gjati në hapësirat gjeografike të Evropës. Sot në hamam…

Bezisteni

Bezisteni – Bërthama e parë dhe më e vjetër në Çarshinë e Vjetër, ashtu siç është rasti me çarshitë tjera të tipit oriental, ka qenë rreth Bezistenit. Bezisteni, është qendër tregtare që përbëhet me dyqane të ndërtuara dhe mes vete të ndara…

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. I pranoj Lexo më shumë